DE Brede school

 

In Amsterdam Zuidoost zijn 10 brede scholen. Iedere buurt heeft er wel 1.  Onze Brede school is van de wijk DE. De drie basisscholen, As-Soeffah, Polsstok en OBS Bijlmerhorst, maken samen met de Voorschool en peuterspeelzalen van Swazoom deel uit van DE Brede School.
Deze samenwerking is erop gericht om de kinderen taal en vaardigheden te aan te leren en kennis bij te brengen die de kans op een succesvolle schoolloopbaan vergroten. De scholen behouden hun eigen identiteit, maar staan gezamenlijk voor het maximaal investeren in kansen voor alle kinderen.

Het motto van DE Brede School is dan ook:
‘het meervoud van samen is toekomst’. 

Het samenwerkingsverband dat de scholen zijn aangegaan is uniek in Nederland.Eén van de activiteiten die de brede school in de DE buurt organiseert,is de stuif. Hier kunnen de kinderen die in deze wijk wonen of op de basisscholen zitten meedoen met verschillende activiteiten.

De gedachte van de stuifactiviteit is dat kinderen in aanraking komen met verschillende talentgebieden. Wanneer het kind b.v. een sport leuk vindt, kunnen de medewerkers en de ouders samen kijken naar een geschikte vereniging voor het kind. 

Laatste nieuws

Waar is het nieuws te vinden?!
Waar is het nieuws te vinden?!
03/09/2018
Welkom ouder(s)/verzorger(s)!   Polsstok ..